Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kociołek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 2 sztuki
frankfuterki 2 sztuki
papryka czerwona sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
oregano 1/4 łyżeczki
cukinia żółta 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kociołek

Kiełbasę i frankfuterki kroimy w plasterki.
Ziemniaki kroimy w talarki lub kostkę wg upodobań.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, cukinię również.
Paprykę kroimy w paski.
W garnku rozgrzewamy małą ilość oleju, wrzucamy cebulę, chwilę smażymy, dodajemy paprykę,mieszamy chwilę i dodajemy kiełbasę i frankfuterki.
Czekamy aż kiełbaska się wytopi trochę i dodajemy cukinię oraz ziemniaki.
Jeszcze chwilę mieszamy, następnie zalewamy wodą, tylko do zakrycia zawartości.
Wsypujemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu do miękkości ziemniaków (ok. 15 minut).
Można zagęścić mąką jeśli lubicie bardziej gęsty sos.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 05.09.2015 22:22
Pyszne danie
pestka 05.09.2015 21:05
smaczny obiad
irenka 05.09.2015 20:15
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 05.09.2015 19:42
Lubię pikantne dania.
Madzai 05.09.2015 19:20
Bardzo dobry pomysł, mąż będzie na pewno zachwycony jak mu do tego podam jeszcze zapiekankę :) dzięki!
Ewelina1991 05.09.2015 19:11
smacznie wygląda!!
agaK. 05.09.2015 18:33
Też kiedyś taki robiłam ,dobrze pasuje do tego zapiekana bułka z serem żółtym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak