Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko kurczaka w papryce i miodzie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 4 sztuki

MARYNATA

oliwa 3 łyżki
miód wielokwiatowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Udko kurczaka w papryce i miodzie

Umyte mięso, osuszyć na papierowym ręczniku. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, natrzeć mięso, przykryć, odstawić na noc do lodówki.
Wysmarować naczynie do pieczeni, ułożyć nogi kurczaka.
Piec w temperaturze 175 stopni około 60 minut. Podawać z ulubioną surówką .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.09.2015 09:08
apetycznie wygląda
Bernadeta1 05.09.2015 21:33
bardzo lubię tak przygotowane udka, często robię z miodem i keczupem
pestka 05.09.2015 21:01
wygląda bardzo smacznie
agaK. 05.09.2015 18:34
Nie przepadam za mięsem na słodko, chyba że słodko-kwaśnym.
gosia1988 05.09.2015 17:47
lubię tak przyrządzonego kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak