Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki twarogowo - marchewkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 150 g
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 3 łyżki
marchewka 1 sztuka
sól
cukier do posypania
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: placki twarogowo - marchewkowe

Kroki postępowania

1
Twaróg zmiksować z żółtkami i mlekiem na jednolitą masę.
Krok 1 - placki twarogowo - marchewkowe foto
2
Marchewkę zetrzeć na tarce małych oczkach. Dodać do masy serowej razem z mąką i wymieszać
Krok 2 - placki twarogowo - marchewkowe foto
3
Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie połączyć. Rozgrzać olej na patelni i kłaść łyżką placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Jeść gorące ze śmietanką i cukrem.
Krok 3 - placki twarogowo - marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.11.2015 11:31
ciekawy pomysł, wart wypróbowania
Hania/halyna 11.09.2015 12:16
muszę spróbować
eliza135 06.09.2015 13:53
Często takie robię :)
kuchcik89 04.09.2015 21:13
muszą być pyszne, lubie wszystkie placuszki z marchewką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak