Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie octowej z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety śledziowe 1 tacka
marchewka 2 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
cebula 1 średnia
olej 2 łyżki

Zalewa

woda 3/4 szklanki
ocet 10 % 1/3 szklanki
cukier 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie octowej z warzywami

1. Śledzie wymoczyć w wodzie około godziny.
2. Śledzie pokroić na średniej wielkości kwadraty.
3. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
4. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
6. Tak przygotowane śledzie z warzywami włożyć do miski, dodać olej i dokładnie wymieszać.
ZALEWA:
1. Zagotować wodę z octem. Dodać cukier, sól, pieprz i liście laurowe. Zalewę wystudzić.
2. Śledzie z warzywami przełożyć do słoika, zalać zalewą i wstawić do lodówki najlepiej na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 09.02.2017 21:31
Super przepis
Kasiaaa 05.09.2015 19:11
Nie, nie muszą być :)
ilka01 04.09.2015 18:25
super przepis
mirosława4 04.09.2015 17:48
a czy muszą być takie śledzie na tacce ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak