Łosoś na makaronie z pesto

Łosoś na makaronie z pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    200 g
  • majonez light

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • przyprawa do ryb

  • pieprz cytrynowy

  • sól

  • makaron

    100 g
  • pieczarki

    4 szt
  • por

    1/2 szt
  • pesto

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez, miód i przyprawy mieszamy. Rybę układamy na folii aluminiowej, zalewamy marynatą. Na patelnię lub do garnka wlewamy wodę na wysokość ok. 2 cm, zagotowujemy. Wkładamy zawiniętego w folię aluminiowa łososia, przykrywamy i gotujemy 15-20 minut.
Pora kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy pokrojone pieczarki, podsmażamy, doprawiamy solą i pierzem. Dodajemy pesto i ugotowany makaron. Mieszamy dokładnie.
Na talerz wykładamy makaron, i rozdrobnionego łososia. Całość posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat