Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort "trzy czekolady"

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 6 szt
cukier kryształ 3/4 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
wiórki kokosowe 50 g
orzechy włoskie siekane 50 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

krem

śmietana 30% 700 ml
czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort "trzy czekolady"

Z podanych składników przygotować biszkopta. Masę wlać do tortownicy o średnicy 23 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut. Biszkopta ostudzić i przekroić na trzy krążki.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Do mlecznej i białej dodać 3-4 łyżki kremówki. Wystudzić. Śmietanę podzielić na 3 części. Każdą ubić ze śmietan-fixem i wymieszać z czekoladą.
Biszkopta nasączyć i przełożyć kremami. Ja do środka dałam z ciemnych czekolad, a wierzch udekorowałam śmietaną z białą czekoladą. Tort schłodzić przed podaniem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak