Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż 1 szklanka
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
bulion warzywny 1 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Z kapusty zdjąć liście. Można ją wcześniej sparzyć. Ryż ugotować z dwiema szklankami osolonej wody. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać startą na tarce marchewkę, podsmażyć. Pieczarki pokroić i dodać na patelnię. Doprawić. Smażyć do odparowania wody.
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Do warzyw dodać ryż. Wymieszać. Doprawić do smaku.
Tak przygotowany farsz zawijać w liście kapusty.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Gołąbki ułożyć ściśle w naczyniu do zapiekania. Podlać rosołem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około godzinę. Smacznego :)
Krok 3 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 08.10.2015 16:32
smkowity obiadek
Gracer 03.09.2015 20:54
na pewno były smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak