Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 30 dag
bulion 1, 5 l
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 12% 4 łyżki

pulpeciki

łopatka wieprzowa 30 dag
bułka czerstwa 1
cebula 1 mała
jajko 1
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami

1.Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć je na 2 łyżkach margaryny. 1,5 litra bulionu drobiowego (może być z kostki) zagotować, dodać pieczarki i gotować razem przez 25-30 minut. Następnie przestudzić i całość zblendować.
2.Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odsączyć z jej nadmiaru i wraz z mięsem i cebulką zmielić. Do masy dodać 1 jajko, sól i pieprz. Całość wyrobić na gładką masę i tworzyć małe pulpeciki. Smażyć je na rozgrzanym tłuszczu, następnie podlać je wodą i pod przykryciem dusić około 15 minut.
3.Zupę doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i wodą. Połączyć z zupą i zagotować. Podawać z mięsnymi pulpecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.02.2016 17:51
takiej pieczarkowej jeszcze nie jadłam
w mojej kuchni 04.09.2015 09:34
same pyszności
Stenka 03.09.2015 20:33
Lubie takie zupy z pulpecikami
cooked 03.09.2015 19:58
pychotka ;)
MagdaXXX 03.09.2015 19:52
pierwszy raz widzę takie połączenie pieczarkowej z pulpecikami ale może byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak