Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z czarnego bzu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1 kg
cukier 0,5 kg
sok z cytryny 1 szt
woda ciepła 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z czarnego bzu

Kroki postępowania

1
Bez obrać gałązek, opłukać. Do bzu wlać wodę i sok z cytryny.
Krok 1 - Syrop z czarnego bzu foto
2
Wsypać cukier.

Krok 2 - Syrop z czarnego bzu foto
3
Całość gotować 20 minut na małym ogniu nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 3 - Syrop z czarnego bzu foto
4
Przecedzić przez sito odciskając bez.

Krok 4 - Syrop z czarnego bzu foto
5
Przelać syrop do słoiczków i gorący zakręcić.
Krok 5 - Syrop z czarnego bzu foto
6
Syrop dobry w czasie przeziębień zimowych
Krok 6 - Syrop z czarnego bzu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.09.2015 14:04
Dobry na zime.
Renataj 03.09.2015 13:30
Smaczny i zdrowy - na przeziębienie idealny:)
molanka 03.09.2015 12:02
idealny na zimową porę
jagoda5913 03.09.2015 11:58
zdrowy ,muszę też zrobić
Joannasz3190 03.09.2015 10:57
Świetny pomysł :)
bertpvd 03.09.2015 10:48
zdrowe i smaczne :) szczególnie z sokiem jabkłowym
mysza75 03.09.2015 10:26
zdrowy fajny syrop wczoraj też robiłam
Ewelina1991 03.09.2015 08:50
świetny syropek
Poison1988 03.09.2015 08:21
idealny na zimę :) uwielbiam własne przetwory, kiedy za oknem śnieg :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak