Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 50 dag
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula szt
olej 6 łyżek
sól i pieprz
sok z cytryny 2 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
kostka rosołowa szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku


1.Rybę rozmrażamy, skrapiamy sokiem cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące później w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

2.Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy na 6 łyżkach oleju około 10 minut. Po tym czasie wlewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową i dusimy do miękkości. Gdy woda wyparuje dolewamy jeszcze trochę wody, dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Na półmisku układamy na przemian kawałki usmażonej ryby i warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.09.2015 13:02
smaczna ryba
berys18 03.09.2015 11:30
pysznie wygląda
Adamorek 03.09.2015 10:26
uwielbiam ją z mintajem
pestka 03.09.2015 08:56
bardzo lubię taką rybkę
Ewelina1991 03.09.2015 08:49
pyszna rybka!!
IZABELA29 03.09.2015 08:26
smaczna ,ulubiona mojego synusia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak