Zupa krem czosnkowy.

Zupa krem czosnkowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 główki
  • pomarańcze

    2
  • cebula biała

    1
  • śmietana 30%

    1 szklanka
  • oliwa

  • sól

  • kolendra świeża

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek podziel na cząstki nie obieraj,2 ząbki odłóż a pozostałe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st.C.Cebulę posiekaj i zeszklij,wlej do niej śmietanę i bulion gotuj około 10 minut.Upieczony czosnek obierz wrzuć do miseczki i rozetrzyj.Chleb pokrusz i wrzuć do zupy razem z czosnkiem.Całość zmiksuj.Z pomarańczy wyciśnij sok.Zupę dopraw sokiem,solą i pieprzem.Pozostały czosnek pokrój i podsmaż dodaj do kremu.Zagotuj.przed podaniem posyp posiekaną kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rutynka

08.06.2013 10:21
bardzo smaczna

halina17

18.08.2010 11:00
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat