Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem czosnkowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 główki
pomarańcze 2
cebula biała 1
śmietana 30% 1 szklanka
oliwa
sól
kolendra świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem czosnkowy.

Czosnek podziel na cząstki nie obieraj,2 ząbki odłóż a pozostałe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st.C.Cebulę posiekaj i zeszklij,wlej do niej śmietanę i bulion gotuj około 10 minut.Upieczony czosnek obierz wrzuć do miseczki i rozetrzyj.Chleb pokrusz i wrzuć do zupy razem z czosnkiem.Całość zmiksuj.Z pomarańczy wyciśnij sok.Zupę dopraw sokiem,solą i pieprzem.Pozostały czosnek pokrój i podsmaż dodaj do kremu.Zagotuj.przed podaniem posyp posiekaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 08.06.2013 10:21
bardzo smaczna
halina17 18.08.2010 11:00
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak