Rolada wołowa

Rolada wołowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • liście selera

  • majeranek

    1 łyżka
  • grubo mielony czarny pieprz Prymat, sól

    po 1/2 łyżeczki
  • wołowina

    1 (chuda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem na cieńszy plaster. Pokrojone w dość dużą kostkę ugotowane na twardo jaja, posiekane liście selera, majeranek, pieprz, sól wymieszać i rozłożyć równą warstwą na plastrze mięsa. Mięso ściśle zrolować i związać nicią, aby nie rozwijało się podczas pieczenia. Folię aluminiową wysmarować margaryną, ułożyć na niej roladę i zawinąć. Piec około godziny w silnie nagrzanym piekarniku. Przed końcem pieczenia należy zdjąć folię, aby rolada zarumieniła się z wierzchu. Podawać na zimno, pokrojoną w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lucyna15

11.01.2012 19:43
pycha

RenataZ-et

11.01.2012 14:10
przepyszna rolada

Motorek

23.12.2011 00:11
moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat