Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa bez pasteryzacji

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 kg papryki (najładniej wygląda różnokolorowa)
3 l wody
1 szkl octu 10%( kto lubi mocniejszą zalewę może dać więcej)
1,5 szkl. cukru
3 łyżki soli
koper do kiszenia
1 duża główka czosnku
2 łyżki gorczycy
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa bez pasteryzacji

Paprykę umyć, oczyścić, porozcinać na ćwiartki. Z podanych składników ugotować zalewę. Do zalewy włożyć paprykę i gotować ok. 20-25 min na wolnym ogniu. Przełożyć do słoików, dołożyć przyprawy z zalewy,zalać gotującą się zalewą,wlac po 1 łyżeczce oliwy i zakręcić dokładnie, odwrócić dnem do góry i tak wystudzić.Odwrócić dopiero kiedy będą zimne. NIE PASTERYZOWAĆ!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:55
Dobra zaprawa na zimę.
Henryka2 24.02.2015 17:14
Zgadzam się,że zdjęcie jest fatalne.Niekoniecznie jak zwykle, ale jest. I jeszcze te okulary w tle, Jak ja się cieszę,że naraziłam poczucie estetyki anonima okularami a nie np. bielizną jakowąś.
25.06.2013 12:00
zdjęcie koszmarne, jak zwykle a do tego dziwnie skadrowane, no i te okulary w tle................................
Anna133 08.06.2012 16:09
robię podobną
Henryka2 07.04.2011 15:15
Robię tak grzyby i paprykę. Dużo mniej pracy a przetwory są trwałe. Pozdrawiam!
ZEWA 07.04.2011 13:19
tak jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak