Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy batonik z ziarnami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1 szkl
bakalie 1 szkl
biała czekolada 200 g
andrut 3 łyżki
sok grejpfrutowy 2 łyzki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy batonik z ziarnami

Płatki kukurydziane pokruszyć i zalać sokiem z grejpfruta. Czekolady stopić z mlekiem na parze, od razu dodać pokruszone płatki, andruty oraz posiekane bakalie. Dobrze wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na folię akuminiową i zwinąć formując długi baton. Owinąć folią, włożyć do lodówki, by masa zastygła.

Odwinąć z folii, pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 06.08.2016 19:29
pyszny! duzo zdrowszy niz taki ze sklepu
wedith1 03.09.2015 18:20
To moze być smaczne!
Benita 03.09.2015 10:12
Na pewno smaczny
cooleczka 02.09.2015 19:55
ciekawy pomysł
IKrakowianka 02.09.2015 19:19
świetnie wygląda
IZABELA29 02.09.2015 18:12
pyszny batonik
mirosława4 02.09.2015 17:57
zdrowy i pożywny
gosia561 02.09.2015 15:30
zdrowe drugie śniadanie
Stenka 02.09.2015 15:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak