Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotta pilafi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
olej 1 łyżka
ryż basmati 1,5 szkl
pomidor 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
woda ok.2 szkl
cynamon 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotta pilafi

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym maśle i oleju podsmażyć cebulę i kurczaka pokrojone w kostkę.
Krok 1 - Kotta pilafi  foto
2
Do podsmażonego mięsa wsypujemy ryż, podsmażamy.
Krok 2 - Kotta pilafi  foto
3
Dodajemy kostki bulionowe i wodę. Dusimy ok 15 minut.
Krok 3 - Kotta pilafi  foto
4
Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, przyprawiamy cynamonem , solą i pieprzem.
Krok 4 - Kotta pilafi  foto
5
Dusimy na wolnym ogniu, często mieszając. Do momentu, aż ryż będzie miękki i wchłonie bulion.
Krok 5 - Kotta pilafi  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak