Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MEKSYKAŃSKA

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1.5 l.
karkówka 350 gram
ziemniaki 4 szt.
marchew 1 szt.
Czosnek suszony Prymat 1/2 szt.
fasola czerwona z puszki 3/4 szkl.
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
chili 1 szczypta
pieprz 1/3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
sól 1 łyżeczka (do mięsa)
cebula 1/2 szt.

Porada

Zupa najlepiej smakuje na następny dzień.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MEKSYKAŃSKA

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i marchew obrać pokroić w kostkę. Zalać bulionem i wstawić na gaz. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z odsączoną czerwoną fasolą.
Krok 1 - ZUPA MEKSYKAŃSKA foto
2
Mięso umyć, osuszyć i zmielić w maszynce. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, paprykami i chili. Wymieszać.
Krok 2 - ZUPA MEKSYKAŃSKA foto
3
Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać mięso. Przysmażyć na złocisto brązowy kolor. Po czym dodać do zupy. Gotować jeszcze ok. 20 minut. Zupę doprawić do smaku wedle uznania.
Krok 3 - ZUPA MEKSYKAŃSKA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 02.09.2015 23:44
Ciekawa jestem smaku :)
Konczi 02.09.2015 19:23
Ależ ona apetyczna ! Pycha!
Wacław 02.09.2015 16:22
chętnie bym się poczęstował ;-)
Agnieszka-87-25 02.09.2015 15:46
dobra zupka
cukiereczek 02.09.2015 14:32
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak