Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
cebula biała 2 główki
mięso gulaszowe 40 dag
sól
pieprz
mąka tortowa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku

Ziemniaki obieram i trę na tarce. Gdy są starte dodaję do nich cebulę pokrojoną w kostkę, sól, pieprz, 2 łyżki mąki tortowej. Następnie dokładnie płuczę mięso gulaszowe i kroję w kostkę, rzucam je na gorący tłuszcz na patelnię. Gdy mięso jest już prawie usmażone dodaję pokrojoną w piórka cebulę, doprawiam do smaku zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem solą i papryką w proszku. Jeszcze chwilę podsmażam i gotowe. Następnie nakładam ciasto ziemniaczane na patelnię i piekę placki. Gotowe układam na talerzu, polewam sosem i można dodać do smaku np. ogórka i pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 18.08.2010 07:43
uwielbiam ale troszkę rozbudowuję przepis;)
dorlil 17.08.2010 23:52
musze wyprobować
dorota20w1 17.08.2010 23:50
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak