Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijani rycerze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb czerstwy 6 kromek
cukier 2 łyżki
cynamon 0,5 łyżeczki
jajko 1 szt
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Pijani rycerze

Chleb zalać winem i poczekać aż nasiąknie.Następnie obtoczyć rozkłóconym jajku i w bułce tartej.Smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor.Przed podaniem posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.08.2013 18:56
super, extra
[email protected] 13.03.2013 17:30
a to cos nowego
IZABELA29 06.01.2013 10:51
coś tylko dla dorosłych, moje dzieciaki gdyby dowiedziały się ,że chleb był moczony w winie nie zjadłyby tego
ben-ka 05.01.2013 09:44
a to ciekawe!
Krystyna32 28.03.2012 09:06
fajne
Iwona56 12.03.2012 19:29
ciekawy pomysł
SyMiki 24.08.2011 17:53
muszę wypróbować
Tahitha 17.02.2011 12:25
Zachęcające do spróbowania ...
Anna169Hosz 10.11.2010 08:13
Zachęcająca nazwa i ciekawy pomysł z moczeniem chleba w winie... ciekawi mnie jak to smakuje?
matii6 08.11.2010 10:17
smaczne..
Joanna108
Joanna108 08.11.2010 09:57
fajna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak