Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglany o smaku wanilii

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 3 szkl.
kasza jaglana 1 szkl.
miód prawdziwy do smaku
sól 1/3 łyżeczki
esencja waniliowa naturalna
masło pełna łyżka
żółtko jajek 1-2 szt.

Porada

Budyń można podawać w temp.pokojowej lub na zimno prosto z lodówki, ale można go też ogrzać w mikrofalówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany o smaku wanilii

Zagotować mleko z solą, wsypać kaszę i odstawić do spęcznienia i przestygnięcia. Postawić garnek na małym płomieniu i gotować do czasu, aż kasza się rozpadnie. Dodać łyżkę masła oraz do smaku odrobinę naturalnej esencji waniliowej, przemieszać, nakryć pokrywką i pozostawić do ostygnięcia.

Kiedy kasza osiągnie temperaturę pokojową dosłodzić miodem do smaku. Zmiksować dokładnie na gładką masę dodając żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 28.02.2016 22:56
Mega zdrowe!
eagle 02.09.2015 13:23
Dzisiaj muszę wypróbowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak