Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone puree

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
sól do smaku
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyzka
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone puree

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie z kminkiem. Odcedzić, do gorących ziemniaków dodać masło. Wbić żółtko. Dokładnie utłuc na jednolitą masę. Z ziemniaków formować kulki i kłaść w naczyniu do zapiekania. Piec w temp. 200 stopni na lekko złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.09.2015 14:06
Pomysłowo, super.
Aleksandra/Olcia 02.09.2015 12:57
fajny pomysł aby zaskoczyć gości na obiedzie
kasiaw 02.09.2015 11:09
A to ciekawe takiego jeszcze nie jadlam
Joannasz3190 02.09.2015 10:10
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak