Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony ser

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 250 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżka
olej do smażenia
ziemniaki ugotowane 0,5 kg
kapary całe Smak 3 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżka
ogórek konserwowy Smak 3 sztuki

Porada

podajemy z ćwiartkami ziemniaków podsmażonymi na oleju oraz sosem tatarskim (majonez+ śmietana + drobno pokrojone kapary i ogórki kons.)

Przepis i sposób przygotowania na: smażony ser

Kroki postępowania

1
ser kroimy w grube plastry
Krok 1 - smażony ser foto
2
dokładnie panierujmy w bułce wymieszanej z przyprawami, robimy to dwukrotnie tak aby podczas smażenia ser nie wydostał się na patelnię
Krok 2 - smażony ser foto
3
ser obsmażamy z każdej strony na złoty kolor
Krok 3 - smażony ser foto
4
przekładamy ser na folię/blaszkę i podpiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez 10-15 minut
Krok 4 - smażony ser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 02.09.2015 10:27
smacznie wygląda :)
dom-agi 02.09.2015 07:54
Uwielbiam!
Aleksandra/Olcia 01.09.2015 20:55
uwielbiam taki ser,niestety jest bardzo kaloryczny
gosia561 01.09.2015 18:35
robię na piątkowe obiady
kuchcik89 01.09.2015 18:33
nigdy nie próbowałam, wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak