Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ricotta & szpinak

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
ser ricotta 1 opakowanie
śmietana 12% 50 ml
makaron spaghetti 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ricotta & szpinak

Kroki postępowania

1
szybki pomysł na obiad we włoskim stylu.
Szpinak można rozmrozić przed przygotowaniem posiłku
Krok 1 - Ricotta & szpinak foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na odrobinie oleju na patelni
Krok 2 - Ricotta & szpinak foto
3
Do podsmażonej cebuli dodajemy mrożony/rozmrożony szpinak.
Polecam rozdrobiony
Krok 3 - Ricotta & szpinak foto
4
Szpinak dusimy aż cały się rozpadnie/rozmrozi, dodajemy czosnek i sól,pieprz do smaku
Krok 4 - Ricotta & szpinak foto
5
Ser rozdrabniamy widelcem na małe kawałki, można dodać całą kulkę lub mniej, zależy do preferencji
Krok 5 - Ricotta & szpinak foto
6
Ser dodajemy do szpinaku i kontynuujemy duszenie, mieszając szpinak i ser aby wszytko się połączyło
Krok 6 - Ricotta & szpinak foto
7
DO szpinaku na koniec dodajemy śmietankę i ewentualnie dodajemy jeszcze soli,pieprzu lub czosnku, podajemy z makaronem, taki farsz można też wykorzystać do canelloni i zapiec
Krok 7 - Ricotta & szpinak foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 03.09.2015 12:49
takie to lubię
ilka01 02.09.2015 09:54
pychota :)
dom-agi 02.09.2015 07:54
Bardzo lubię!
jasiek 01.09.2015 18:20
fajne takie smaki do makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak