Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z krupczatki z ziarnami i otrębami
Kroki postępowania
Ciasto NIE MUSI podwoić objętości!
Wyjąć bochenki z foremek, ułożyć na kratce piekarnika i dopiec 10 minut zmniejszając temperaturę do 150*C.
mąka krupczatka | 500 g |
woda ciepła | 500 ml |
drożdże świeże | 50 g |
cukier kryształ | 2 łyżki |
sól | 10 g |
sezam | 2-3 łyżki |
siemię lniane | złociste 3 łyżki |
mąka żytnia | razowa 2 łyżki |
płatki jaglane | 3 łyżki |
otręby pszenne | 3 łyżki |
otręby owsiane | 2 łyżki |
słonecznik łuskany | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: