Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 białka
3 łyżki zimnej wody
pół szklanki miałkiego cukru
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
łyżeczka octu

Przepis i sposób przygotowania na: Z białek

Do ubitych na sztywną pianę białek dodac-ciągle ubijając- wodę cukier ocetwanilię i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie ubitą masę wlac do wysmarowanej tortownicy i piec 45 min w temperaturze 150 C (nie wolno otwierac piecyka podczas pieczenia). Upieczony deser pozostawic do wystygnięcia w piekarniku.Przed podaniem ozdobic deser bitą śmietaną i owocami o kwaskowym smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak