Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
kapary całe Smak 1 łyżka
majonez tradycyjny 3 łyżki
ogórek konserwowy Smak 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony

Smaczny pomysł na obiad i kolację we francuskim klimacie

Ser panierujemy z bułce tartej wymieszanej z ziołami, solą i pieprzem do smaku, wykonujemy to starannie aby ser nie wypłynął podczas smażenia.

Ser obsmażany do rumianej skórki na patelni a następnie przenosimy do piekarnika do temp 200 stopni na ok 10-15 minut (aby ser w środku się upłynnił)

W między czasie można przygotować sos: kroimy kapary i ogórki w kostkę, mieszamy z majonezem i dodajemy sól do smaku

Taki ser podawać możemy z grzanką czosnkową i takim sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.09.2015 14:28
też lubię :)
Maridka19 01.09.2015 08:58
pycha uwielbiam
DorotaZ 31.08.2015 21:03
Pyszności :) Lubię z dodatkiem konfitury żurawinowej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak