Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z chrupiącą skórką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z łososia 700 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pesto z bazylii 2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
cytryna

sos tatarski

majonez 4 łyżki
musztarda dijon 1 łyżeczka
chrzan 1 łyżeczka
cebula dymka ze szczypiorkiem
kapary 1 łyżeczka
korniszony 3
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z chrupiącą skórką

Filet z łososia myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. W misce mieszamy pesto, bułkę tartą, parmezan i mieszamy dokładnie. Filet łososia kroimy na mniejsze kawałki, dajemy do naczynia żaroodpornego i na każdym układamy mieszankę – dość dużo. Polewamy całość oliwą.

Piekarnik nagrzewamy wcześniej do temperatury 200 stopni.

Naczynie z łososiem przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut.

Przygotowujemy sos tatarski. Siekamy drobno szalotkę, natkę pietruszki i korniszony. Przekładamy do miski i dajemy pozostałe składniki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy solą i pieprzem.

Gotowe filety podajemy z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 05.05.2016 13:36
Smakowitości!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak