Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kurkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 2 garście
mięso mielone wieprzowe 300-500 g
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kurkami

Kroki postępowania

1
Kurki przebrać umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Mielone z kurkami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2 - Mielone z kurkami foto
3
Cebulę wraz z kurkami podsmażyć na patelni na oleju.
Krok 3 - Mielone z kurkami foto
4
Mięso mielone przełożyć do miski dodać jajko, cebulę i kurki. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Mielone z kurkami foto
5
Moczyć ręce w zimnej wodzie i formować kotlety. Obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor.
Krok 5 - Mielone z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 31.08.2015 07:32
świetne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak