Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 50 kg
marchew 1 kg
sól 70-80 dag
nasiona kopru 10 (lub kminku)

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona

Oczyszczoną kapustę poszatkować, umytą marchew starkować na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kapustą. Posolić, dodać nasiona kopru lub kminku, ubić w naczyniu kamiennym lub beczce. Przykryć denkiem, obciążyć kamieniem. Na drugi dzień, gdy utworzy się piana, zebrać ją, kapustę przebić ostrym narzędziem w kilku miejscach. Czynności powtórzyć w następnych paru dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 12.05.2011 02:02
fajna
buksiak12 03.09.2010 12:58
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 12:58
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:21
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Dorota71 03.09.2010 12:21
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:07
uwielbiam kiszoną kapustę
Emilia22 03.09.2010 11:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak