Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

I warstwa

biszkopty podłużne pokruszone

II warstwa

galaretka żurawinowa 1 opakowanie
ser biały 200 g
cukier puder 2 łyżki

III warstwa

czekolada deserowa wiórki 100 g

IV warstwa

ser ricotta 250 g
galaretka agrestowa 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżki
borówka amerykańska wg uznania

V warstwa

galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
marmolada z gorzkiej pomarańczy 315 g

Dekoracja

borówka amerykańska wg uznania
czekolada serduszka białe i ciemne

Porada

Do tego sernika na zimno można dodawać dowolne galaretki oraz owoce, zależy kto co lubi :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno.

Kroki postępowania

1
Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie pokruszyć biszkopty.
Krok 1 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
2
Do osobnego naczynia wyłożyć biały zmielony ser, dodać cukier puder i zmiksować.
Krok 2 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
3
Galaretkę o smaku żurawinowym rozpuścić w szklance gorącej wody. Chłodną dodawać partiami do masy serowej i miksować.
Krok 3 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
4
Całą zmiksowaną masę wylać na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 4 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
5
Na zastygłą masę rozsypać wiórki czekoladowe.
Krok 5 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
6
Ser ricotta wyłożyć do naczynia i zmiksować z cukrem pudrem.
Krok 6 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
7
Dodać rozpuszczoną, chłodną galaretkę agrestową i zmiksować na jednolitą masę.
Krok 7 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
8
Potem wylać na czekoladowe wiórki i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 8 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
9
Zieloną masę posypać borówkami amerykańskimi.
Krok 9 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
10
Marmoladę z gorzkiej pomarańczy zmiksować z chłodną galaretką brzoskwiniową. Następnie wylać na stężałą masę, wstawić do lodówki.
Krok 10 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
11
Na pół stężałą masę układamy dowolną dekorację z borówek amerykańskich i czekoladek serduszek.
Krok 11 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
12
Całość wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Krok 12 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto
13
Smacznego !
Krok 13 - Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 30.08.2015 13:19
smaczny serniczek
bertpvd 30.08.2015 12:50
piękny i pyszny ;)
patryska76 30.08.2015 12:09
smaczny serniczek!
Motorek 30.08.2015 10:32
smaczne ciasto
cukiereczek 30.08.2015 10:13
słodkie połączenie
Futka 30.08.2015 10:06
Finezyjny i niezwykle smakowity serniczek :)
Aga-25 30.08.2015 09:39
świetny jest!
pestka 30.08.2015 09:18
pyszny deser
Agnieszka-87-25 30.08.2015 09:17
bardzo apetyczny
adelajda 30.08.2015 09:16
rewelacyjny serniczek :)
Ewelina1991 30.08.2015 09:09
pysznie wygląda!!!
IZABELA29 30.08.2015 09:08
pyszna kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak