Kalafiory pasteryzowane

Kalafiory pasteryzowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    2 szt
  • sól, cukier

  • kwasek cytrynowy

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 łyżki
  • łyżeczka soli

  • Zalewa:

    1 litr
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiory włożyć do lekko osolonej i posłodzonej wody, obgotować. Następnie wyjąć, przelać zimną wodą, rozdzielić na małe różyczki, włożyć je do słoików. Przygotować zalewę z przegotowanej wody, kwasku cytrynowego, soli i cukru. Zalać kalafiory tak, aby były przykryte wodą. Pasteryzować 25 minut. (Słoiki o pojemności 1/2 litra.)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat