Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kaszy gryczanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
oliwa
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
mąka 1 i 2/3 szkl
Farsz:
śmietana kwaśna 2 łyżki
kasza gryczana 1/2 szkl
jajko 1 szt
pieprz
sól
olej do smażenia
cebula 1 szt
twaróg 200 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kaszy gryczanej

Kaszę ugotować na sypko.
Z podanych składników zrobić ciasto.
Smażyć cienkie naleśniki.
Przygotować farsz, mieszając ugotowaną kaszę z serem i podsmażoną cebulką.
Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz, wymieszać.
Jak nadzienie jest zbyt suche to dodać 2 łyżki śmietany.
Naleśniki smarować farszem, zwijać w rulony.
Przed podaniem naleśniki podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak