Naleśniki z kaszy gryczanej

Naleśniki z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • oliwa

  • jajka

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • mąka

    1 i 2/3 szkl
  • Farsz:

  • śmietana kwaśna

    2 łyżki
  • kasza gryczana

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • cebula

    1 szt
  • twaróg

    200 (zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko.
Z podanych składników zrobić ciasto.
Smażyć cienkie naleśniki.
Przygotować farsz, mieszając ugotowaną kaszę z serem i podsmażoną cebulką.
Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz, wymieszać.
Jak nadzienie jest zbyt suche to dodać 2 łyżki śmietany.
Naleśniki smarować farszem, zwijać w rulony.
Przed podaniem naleśniki podsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat