Pierogi z pieczarkami

Pierogi z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    1/2 kg
  • olej

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • woda

Farsz

  • pieczarki

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

Dodatkowo

  • cebula

    1/2 szt
  • olej

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Farsz: Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażam około 10 minut na oliwie. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne.

Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi.

Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam i wykładam na talerz.

Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na oleju. Przygotowaną cebulką okraszam pierogi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

14.02.2016 20:03
pyszne pierogi

ilka01

29.08.2015 12:36
Pychota-:)

adelajda

29.08.2015 11:13
też już takie robiłam

jagoda5913

29.08.2015 00:37
pyszne pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat