Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo po polsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 25 dag
kiełbasa zwyczajna 25 dag
cebula biała 25 dag
pomidor 25 dag
cukinia 25 dag
groszek zielony 1 opakowanie/mrożony
olej 5 łyżek
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo po polsku

Wykonanie:
Paprykę, cukinię, cebulę, i pomidory umyć, pokroić (paprykę oczyścić z nasion) włożyć do rondelka na rozgrzany tłuszcz. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusić około 25 minut ( w razie potrzeby podlać wodą). Następnie dodać groszek, przyprawić do smaku i na wolnym ogniu gotować jeszcze 15 minut. Możemy podawać z ziemniakami, pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 01.09.2015 00:18
pomysłowo , mniam
IKrakowianka 29.08.2015 19:23
świetne danie
Jadwiga/Jaga85 29.08.2015 15:36
bardzo lubię!
Madzai 29.08.2015 12:50
Z groszkiem jeszcze nie widziałam
Gracer 29.08.2015 11:10
smaczne danie
Ania67 29.08.2015 09:54
Smakowicie się prezentuje
Konczi 29.08.2015 09:54
z groszkiem jeszcze nie jadłam, pysznie wygląda :)
Pani Domu 29.08.2015 09:39
smaczna wersja
w mojej kuchni 29.08.2015 09:14
pyszne danie do zjedzenia
RenataZ-et 29.08.2015 07:50
uwielbiam leczo!
Motorek 29.08.2015 07:16
pyszne leczo
Franciszek 29.08.2015 00:43
Pięknie wyglãda
Iwusia 28.08.2015 23:35
lubie takie leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak