Leczo po polsku

Leczo po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    25 dag
  • kiełbasa zwyczajna

    25 dag
  • cebula biała

    25 dag
  • pomidor

    25 dag
  • cukinia

    25 dag
  • groszek zielony

    1 opakowanie/mrożony
  • olej

    5 łyżek
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Paprykę, cukinię, cebulę, i pomidory umyć, pokroić (paprykę oczyścić z nasion) włożyć do rondelka na rozgrzany tłuszcz. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusić około 25 minut ( w razie potrzeby podlać wodą). Następnie dodać groszek, przyprawić do smaku i na wolnym ogniu gotować jeszcze 15 minut. Możemy podawać z ziemniakami, pieczywem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ttrytka

01.09.2015 00:18
pomysłowo , mniam

IKrakowianka

29.08.2015 19:23
świetne danie

Jadwiga/Jaga85

29.08.2015 15:36
bardzo lubię!

Madzai

29.08.2015 12:50
Z groszkiem jeszcze nie widziałam

Gracer

29.08.2015 11:10
smaczne danie

Ania67

29.08.2015 09:54
Smakowicie się prezentuje

Konczi

29.08.2015 09:54
z groszkiem jeszcze nie jadłam, pysznie wygląda :)

Pani Domu

29.08.2015 09:39
smaczna wersja

w mojej kuchni

29.08.2015 09:14
pyszne danie do zjedzenia

RenataZ-et

29.08.2015 07:50
uwielbiam leczo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat