Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po żydowsku

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 3 płaty
cebula 2 szt
ogórek kiszony 3 szt
olej pół szklanki
koperek pół pęczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Porada

Można dodac również pokrojoną w drobno kostkę paprykę

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po żydowsku

cebulę obieramy i drobno siekamy solimy ją i odstawiamy żeby zmiękła. śledzie kroimy na mniejsze kawalki wrzucamy do miseczki ogórka kroimy w drobną kostkę.śledzie mieszamy z majerankiem i pokrojonym drobno koperkiem dokładamy cebulę drobno posiekaną i ogorki pokrojone w drobną kostkę całość zalewamy olejem i odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 28.08.2015 12:28
Takie lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak