Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 2 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka korzeń+natka
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 1
sól 3/4 łyżeczki
pieprz
cebula 1 średnia
olej 2 łyżki
chleb 4 kromki
pestki dyni 2 łyżki

Porada

Kolor i gęstość zupy zalezą od użytej dyni.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z grzankami

Dynię pokrój w drobną kostkę.Marchew obierz, umyj i pokrój każdą na cztery części.Korzeń pietruszki również obierz i umyj..Natkę pietruszki opłucz pod bieżącą wodą.Dynię, marchew, pietruszkę (razem z natką)sól, pieprz,,listek laurowy i ziele angielskie zagotuj z odrobiną wody.Cebulę obierz i pokrój.Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i smaż przez 3-4 minuty.Usmażoną cebulę przełóż do gotującej się zupy, wymieszaj.Gotuj około 40 minut.Przestudź.Wyjmij ziele angielskie i listek laurowy.Warzywa zmiksuj i podgrzej.Chleb pokrój w kostkę.Patelnię teflonową rozgrzej i opiecz kostki chleba.Zupę przelej na talerz, na środku ułóż grzanki, po bokach posyp pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 28.08.2015 15:24
pyszny smak
Ania321 28.08.2015 12:24
wygląda bardzo smacznie :)
w mojej kuchni 28.08.2015 12:08
pyszna zupa do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak