Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
jabłko szt
cebula szt
sól i pieprz
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
cukier odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzącą wodą na 5 minut, po tym czasie odcedzamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i dodajemy odrobinę cukru. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 28.08.2015 13:28
lubie tą surówkę :)
Habibi 28.08.2015 06:50
Lubię czerwoną kapustę w każdym wydaniu i surówki też z niej często robię :)
Łukasz15 27.08.2015 22:31
Bardzo dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak