Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana, duszona w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś 3 połówki
cebula pół małej
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 5 dkg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por kawalek
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
mleko 2 łyżki
bulion 1 szt
papryka zielona po kawałeczku
papryka żółta po kawałeczku
papryka czerwona po kawałeczku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana, duszona w warzywach

Piersi oczyścić .. przeciąć na płaty , skrawki które odpadną pozostawić do nadzienia.
Cebulę, paprykę i mięso posiekać drobno i przysmażyć, wystudzić i wymieszać z serem.
Nadziać płaty i spiąć wykałaczkami (pozostałe nadzienie pod koniec dodać do sosu)
Przyrumienić nadziane piersi z obu stron. Bulion rozpuścić w ok 3/4 szkl wody wrzucić marchewkę i pietruszkę, wyjąć i pokroić w słupki. Do bulionu włożyć obsmażone nadziane piersi, Przykryć warzywami i pokrojonym porem, Dusić pod przykryciem ok 20 min.. wyjąć mięso na talerze i rozrobioną w mleku mąką kukurydzianą podprawić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.. Polać sosem warzywnym nadziewane piersi .. Podawać z sałatką Grecką lub inną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.01.2011 00:07
super
iwona332 21.01.2011 00:07
super
Mysiunia 21.12.2010 06:40
bardzo ładnie wyglada:)
Katarzyna156 03.11.2010 21:32
Tak wygląda apetycznie
PaniMISIOWA 09.10.2010 00:14
musi być chyba pracochłonne, ale pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak