Kebab wieprzowy i wołowy

Kebab wieprzowy i wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 ząbki czosnku rozgniecione praską

  • zmielony czarny pieprz i sól

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    50 dag
  • jaja

    4 szt. małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyc do miski, wbic jaja, przyprawic czosnkiem, solą i pieprzem, dobrze wyrobic, potem przykryc i wstawic do lodówki n a2-3 godz. Po tym czasie dłońmi zmoczonymi w ciepłej wodzie formowac z niego wałeczki grubości parówki 1 długości 5-10 cm.
Kebaby piec w piekarniku lub na grillu. Podawac z ketchupe, surówkami, sałatkami itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat