Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab wieprzowy i wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 ząbki czosnku rozgniecione praską
zmielony czarny pieprz i sól
mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag
jaja 4 szt. małe

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab wieprzowy i wołowy

Mięso włożyc do miski, wbic jaja, przyprawic czosnkiem, solą i pieprzem, dobrze wyrobic, potem przykryc i wstawic do lodówki n a2-3 godz. Po tym czasie dłońmi zmoczonymi w ciepłej wodzie formowac z niego wałeczki grubości parówki 1 długości 5-10 cm.
Kebaby piec w piekarniku lub na grillu. Podawac z ketchupe, surówkami, sałatkami itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak