Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety a' la gołąbki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na 9-12 sztuk

mięso mielone 50 dag
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
kasza manna szkl
jajko 2 szt
kapusta pekińska 1/2 małej główki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Sos pomidorowy

woda 2,5 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety a' la gołąbki

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę,marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Kapustę drobno szatkujemy. Do mięsa dodajemy podsmażone warzywa, wbijamy jajka, i wsypujemy kaszę mannę. Dodajemy kapustę pekińską, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą Kucharek . Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Kotlety a' la gołąbki foto
3
Z powstałej masy formujemy kotlety, lekko spłaszczamy obtaczamy w samej bułce tartej i podsmażamy na patelni.
Krok 2 - Kotlety a' la gołąbki foto
4
Do szerokiego rondelka wlewamy wodę dodajemy kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy, mieszamy i układamy ciasno kotlety. Dusimy na wolnym ogniu około 15-20 minut. Podajemy z ziemniakami.
Krok 3 - Kotlety a' la gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.08.2015 15:40
jaki dobry obiadek i lekki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak