Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórki pomarańczowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 opakowanie
pomarańcze 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Skórki pomarańczowe

Pomarańcze dokładnie umyć, a następnie obrać je. Skórki pokroić na paski, następnie gotować 4 razy po 5 minut za każdym razem zmieniając wodę. Piąty raz gotować z 1 szklanką wody i 1 szklanką cukru. Gotować tak długo ok. 30 minut aż skórki nabiorą szklistego wyglądu, odcedzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie maczać połowę skórki w czekoladzie, położyć na papier do pieczenia i zostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.08.2015 17:03
ciekawy deserek :)
Saga123 26.08.2015 19:29
ciekawy przepis :)
Habibi 26.08.2015 18:39
Robię takie skórki w czekoladzie zimą :)
kuchcik89 26.08.2015 17:52
ciekawy pomysl :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak