Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANY PSTRĄG

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

sok z cytryny 1/4 szklanki
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Lista składników

pstrąg patroszony 2 szt
cytryna 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANY PSTRĄG

Wypatroszone ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekrojone na pół plastry cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki wkładamy do środka ryb. Posypujemy solą i pieprzem. Do soku z cytryny dodajemy oliwę z oliwek oraz przyprawę do ryb. Dobrze wymieszaną marynatą smarujemy ryby. Pstrągi przekładamy do specjalnych koszyczków do grillowania i ryb i grillujemy ok. 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 02.11.2015 12:28
super zdrowa rybka :)
Janina 26.08.2015 17:05
Smaczna rybka;)
pajbek 26.08.2015 14:03
Pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak