Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dkg
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
kminek Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
margaryna do smażenia
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona

Kroki postępowania

1
Przepłucz kapustę. Pokrój cebulę.
Krok 1 - Kapusta duszona foto
2
Na odrobinie margaryny zeszklij cebulę.
Krok 2 - Kapusta duszona foto
3
Kilka razy przekrój nożem kapustę i włóż do garnka z cebulą.
Krok 3 - Kapusta duszona foto
4
Dodaj przyprawy i odrobinę cukru (dzięki temu kapusta nie będzie przeraźliwie kwaśna)
Krok 4 - Kapusta duszona foto
5
Zalej zimną wodą tak żeby całkowicie przykryła kapustę.
Krok 5 - Kapusta duszona foto
6
Na grubych oczkach zetrzyj marchewkę.
Krok 6 - Kapusta duszona foto
7
Dodaj do kapusty i dokładnie wymieszaj. Całość duś przez około 1,5 godziny, aż kapusta będzie miękka. Pamiętaj żeby nie przykrywać garnka, bo kapusta stwardnieje.
Krok 7 - Kapusta duszona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.08.2015 18:40
Moje smaki :)
pajbek 26.08.2015 14:04
Taką lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak