Banany zapiekane w szynce

Banany zapiekane w szynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz,curry

  • sok z cytryny

  • szynka

    8 plastrów
  • ser żółty

    3 łyżki
  • pietruszka natka

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • jajka

    2 szt.
  • banan

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane banany przekroić wzdłuż na pół, lekko skropić sokiem z cytryny. Każdą połówkę owinąć cienkim plasterkiem szynki. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, ułożyć ciasno połówki bananów. Dokładnie roztrzepać śmietanę z żółtkami, solą pieprzem i curry, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i startym serem, polać banany, obłożyć grudkami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 20-25 minut. Natychmiast podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiek

29.09.2012 22:29
ciekawe jak smakują takie banany

Ewelina47

30.01.2012 09:26
ciekawe czy dobre

Elżbieta17

24.01.2012 09:04
ciekawe zestawienie sk?adników:)

stokrotka

29.12.2010 22:58
spróbujemy

Anna169Hosz

03.12.2010 10:18
Zastanawiające- chciałabym wiedzieć, jak to smakuje.

hastalavista

05.10.2010 08:08
nietypowe, ale pewnie bardzo smaczne :)

Ewa99

02.09.2010 20:38
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat