Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso

mięso mielone 500 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
otręby pszenne 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

szpinakowe nadzienie

szpinak mrożony 300 g
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem

Kroki postępowania

1
Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawami, dodać posiekane cebulę i czosnek. Wyrobić na jednolitą masę. Nabierać na dłoń po trochę mięsa, spłaszczać a na środek ułożyć łyżkę szpinaku.
Krok 1 - mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem foto
10
Sklejać formując kulę, tak aby nadzienie nie wychodziło ze środka.
Krok 2 - mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem foto
11
. Obtaczać w otrębach i smażyć w dość głębokim tłuszczu.
Krok 3 - mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.08.2015 18:54
dobre :)
Jumper123 26.08.2015 10:52
wyglądją bardzo apetycznie mniam mniam
RenataZ-et 26.08.2015 10:02
bardzo apetycznie wyglądają
bertpvd 26.08.2015 09:27
rewelacja !
Krystyna32 26.08.2015 08:50
wyglądają pysznie
Ania321 26.08.2015 08:39
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak