Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka tarta

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • masło

    2 łyżki
  • papryka mielona

  • jajko

    1 szt
  • pieczarki

    6 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać i przekroić na połówki.
Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz. Pieczarki przesmażyć na maśle razem z cebulą. Dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka. Połówki jaj, od strony farszu opanierować maczając w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

25.07.2011 17:25
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat