Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler sredniej wielkosci 1 sztuka
mąka 4 łyżki
jaja 4 sztuki
2 cebule
natka pietruszki
tłuszcz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: selery w cieście

Seler obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodac mąkę, jaja, drobno posiekaną cebulę i natkę pietruszki.Przyprawic solą i papryką, wymieszac. Kłaśc łyżką n arozgrzany tłuszcz i usmażyc z obu stron n azłoty kolor. Podawac polane śmietaną lub stopionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak