Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 250 g
oliwa 3 łyżki
kiełbasa krakowska 100 g
oliwki 1 słoiczek
kaparki 3 łyżki
cebula 1 szt
Ciasto:
drożdże 50 g
sól szczypta
mąka 2 szkl
olej 2 łyżki
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z kaparami

Ciasto
Drożdże rozpuścić ciepłą wodą, dodać mąkę, sól, olej, wymieszać, wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Ciasto posmarować oliwą, pokryć plastrami pomidorów, cebulą pokrojoną w krążki i kiełbasą przesmażoną na oliwie, posypać wypestkowanymi oliwkami, kaparkami i bardzo ostrożnie posolić, bo oliwki i kapary są słone, skropić łyżką oliwy. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 28.10.2011 20:31
muszę wypróbować
Emiliozo 24.10.2011 18:02
musi być dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak