Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciastka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
ksylitol 100 g
mąka pszenna 300 g
żółtko jajek 3 szt
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciastka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą mąkę .

Siekamy margarynę w kostkę i dodajemy do mąki .

Krok 1 - Kruche ciastka  foto
2
Oddzielamy żółtka od białek i i dodajemy do składników( białka możemy zamrozić)

Krok 2 - Kruche ciastka  foto
3
Dodajemy ksylitol.
Krok 3 - Kruche ciastka  foto
4
Na końcu dodajemy śmietanę i miksujemy do połączenia składników( ciasto ma odchodzić od miski ma być elastyczne)

Krok 4 - Kruche ciastka  foto
5
Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę

Wałkujemy ciasto na papierze do pieczenia i foremka wykrawamy gwiazdki .

Pieczemy na papierze do pieczenia 7-10 minut w 170 stopniach.

Ciastka są kruche i bardzo smaczne.
Krok 5 - Kruche ciastka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 26.08.2015 16:35
Pyszne maleństwa :)
Poison1988 26.08.2015 08:17
Świetne do podjadania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak